Colors of Faith maakt videoclip

Emmaüskerk Hattem donderdag 24 november 2016

Langzaam vult de kerk zich met koorleden van Colors of Faith met toch iets gespannen gezichten. Nog een laatste blik in de spiegel; zitten de kleren goed, moet de make-up nog bij worden gewerkt, zijn de haren nog steeds perfect gekruld?
Vanavond gaat het gebeuren, na het vele repeteren en harde oefenen wordt nu dan eindelijk de filmcamera aangezet. Er wordt gefilmd om mooie beelden voor de clip te verzamelen.

Gospel en praise koor Colors Of Faith doet samen met nog 3 andere koren en een band ( Vox Five, Euphonion Singers, kinderkoor Klingeling en Juust)mee aan het Holy Night project van dirigent en schrijver Anton Jansma.

Anton is dirigent van de koren Vox Five en Euphonion Singers. Een van de leden van deze koren is bandlid van Juust en een ander lid ( Eline van der Woude) is dirigente bij kinderkoor Klingeling en bij Colors of Faith. Op deze manier is het kringetje weer rond wat betreft de gemeenschappelijke deler van deze koren.

Voor het Holy Night project hebben Anton en Eline een kerstlied geschreven en hier een arrangement van gemaakt voor de verschillende koren. Zo zingt bijvoorbeeld de band Juust het lied in het dialect en het kinderkoor in het Nederlands. Dit met de bedoeling de koren de kans te geven zich beter op de kaart te zetten. Ieder koor een eigen versie.
Ook is er een gezamenlijk gedeelte, hiervoor zijn alle koren eind oktober al aan het werk geweest in Zwolle voor een gezamenlijke clip.

Nu is het dan zover dat Colors of Faith ook een eigen clip (en eigen geluids opnames) aan het maken is. Twee weken eerder zijn er al geluidsopnames geweest en zijn de solisten al bij Anton thuis geweest voor de opnames. Krap een jaar na het succesvolle concert weer een nieuwe mijlpaal voor het koor dat nog maar 2 jaar bestaat.

En afgelopen donderdag was het dus zover, als maker van de videoclip was Henri van Raalte bereid dit op zich te nemen. Henri heeft heel veel shots genomen om een mooie keuze te kunnen maken. Tijdens deze avond heeft Gonny van Duinen van Perme dit ook op beeld vast gelegd. Het koor is dan ook zeer benieuwd naar het eindresultaat. Zodra alles beschikbaar is zal het koor het beeld en geluidsmateriaal verspreiden naar de radio en tv zenders in de regio en provincies. De clips volgen snel.

Tijdens de repetitie