Dirigente

Graag stel ik mijzelf voor als dirigente van ‘Colors of Faith’. Ik ben Eline van der Woude.  Naast  ‘Colors of Faith’ ben ik ook zangdocent van de musicalgroep ‘Colours’ in Apeldoorn en sinds 2020 ook dirigente van het kinderkoor Colors of Faith Kids
Toen het koor werd opgezet, werd ik gevraagd als dirigent. Best spannend, zo’n nieuwe groep mensen die samen gaan zingen. Maar het koor heeft een goede start gemaakt en ik vind het geweldig om voor dit koor te staan! Het koor bestaat uit een leuke, enthousiaste groep mensen.  Het gaat niet om hoe goed je bent om op dit koor te mogen, maar het gaat om het samen willen zingen voor God! Het is gaaf om samen te mogen zingen en muzikaal te mogen groeien! Als dirigent ga ik er voor om enthousiast samen te zingen, maar ook ga ik er voor om wat moois neer te zetten. Iets waarmee we mensen kunnen raken!
Ik werk bij het koor altijd met de inzing-methode. Liederen worden ingezongen door de dirigent en worden verstuurd naar de koorleden. Hiermee gaan de koorleden thuis aan de slag. Er wordt dus niet gewerkt met bladmuziek, dat is voor sommigen wel even wennen. Maar hierdoor kunnen de koorleden zich meer richten op de koorzang en op de presentatie en wordt het geheel alleen maar mooier! Samen maken we er een feestje ter ere van God van!